woensdag 28 maart 2012

 

Digitale wasknijper

Cupertino,

DigitalHouse, bekend van digitale huishoudelijke apparaten en grote speler op de domotica markt, presenteerde gisteren de eerste digitale wasknijper. Men mikt hiermee op Young  Urban Professionals die geld genoeg hebben, maar weinig tijd.

De knijper is voorzien van een lcd display en een zonnepaneel voor de stroomvoorziening, voorts heeft elke knijper een microcontroller ingebouwd die bijhoudt hoe lang de was aan de lijn hangt en hoe het is gesteld met de vochtigheid van het wasgoed.
Er zijn twee modellen, de basic uitvoering en de 3G uitvoering.
De 3G uitvoering is tevens voorzien van wifi, waardoor een serie knijpers een draadloos netwerk vormt. Zodra meer dan 90%  van de was droog is, wordt via het mobiele telefoon netwerk een bericht verstuurd naar een mobiel nummer van de eigenaar, die dan via een internet verbinding kan inloggen op de ingebouwde webserver van de knijpers en daar de exacte status van zijn of haar wasgoed bekijken.
Bij de basic modellen moet met elk display afzonderlijk aflezen.
De knijpers worden  per set van 20 verkocht, de basic kost $ 395 per  set en de 3G uitvoering gaat voor $ 495 over de toonbank.

Labels: , ,


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]