zondag 19 juni 2011

 

Bank gaat transparant werken

Almelo,

de AABu, de Algemeene Almeloosche Bankunie, één van de oudste banken van Nederland, opgericht in 1849, gaat transparant werken.

"We moeten met onze tijd meegaan." zegt Eduard Kokkelboer, directeur van het Achterhoekse familie bedrijf. "De huidige crisis in de bankenwereld is deels veroorzaakt door een gebrek aan transparantie. De AABu heeft daarom als eerste bank in Nederland besloten niet alleen duurzamer en CO2 neutraal, maar vooral volkomen transparant te gaan werken." vervolgt een bevlogen Kokkelboer.

"Het nieuwe hoofdkantoor in het centrum van Almelo wordt volledig transparant. Alles wordt van glas of ander transparant materiaal gemaakt. Rekeninghouders kunnen hun geld van buitenaf gewoon zien liggen, want de kluis is ook van (gewapend) glas." vertelt Menno Boerenkamp van Boerenkamp en Schuppelman BNA, de architect van het gebouw.
"Boerenkamp en Schuppelman heeft 3 jaar geleden al de switch naar duurzaam bouwen gemaakt, we gebruiken veel duurzame materialen zoals hout, leem en gerecycled karton en hergebruikt plastic. Al het glas van het nieuwe AABu kantoor is hergebruikt glas, afkomstig uit de autosloop, want auto ruiten zijn van extra sterk glas gemaakt en dat is bij een bank wel gewenst." legt Rene Schuppelman uit die verantwoordelijk is voor de materiaal keuzes van het gebouw.

Labels: , ,


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]