zaterdag 28 november 2009

 

CO2 blaastest

Den Haag,

In juli 2010 zal de politie naast de bekende blaastest voor alcohol ook CO2 blaastests gaan doen.

De tweede kamer heeft een motie aangenomen waardoor een nieuwe wet van kracht wordt die CO2 uitstoot door mens en (huis)dier aan banden moet gaan leggen.
Onderdeel van de nieuwe wet is controle door de bevoegde autoriteiten op overmatige CO2 uitstoot door mens en dier.
Opsporingsambtenaren van de politie zullen in parken en bossen wandelaars en joggers gaan controleren op ongeoorloofde CO2 uitstoot.
Boetes voor een te hoge CO2 uitstoot kunnen oplopen tot maar liefst 600 euro of 2 weken voorwaardelijke gevangenisstraf.
Ook wandelaars die hun hond te veel laten rennen in het bos riskeren een boete als blijkt dat de hond teveel CO2 uitademt na een flinke sprint.
De CO2 uitstoot door mens en dier kan overigens vanaf 2011 worden afgekocht in de vorm van door de staat uitgegeven emissierechten. Deze emissierechten zullen op de diverse Europese beurzen worden verhandelt.
Burgers die vanaf 1 juli 2012 geen bewijs van emissieafkoop kunnen tonen aan een bevoegde instantie, krijgen een boete van 375 euro opgelegd. Deze boete geld als belasting en kan derhalve ook worden opgelegd door andere dan politie ambtenaren, zoals b.v. verkeersregelaars en milieu inspecteurs.

Labels: , ,


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]