vrijdag 2 oktober 2009

 

Kunst voor Afrika verdeeld succes

Rotterdam,

De actie "Kunst voor Afrika" is een groot succes.
Het Rotterdamse initiatief om Afrika kennis te laten maken met Europese en dan vooral Nederlandse kunst door middel van "droppings" boven de binnenlanden van het continent is zeer succesvol gebleken.
"Het is heerlijk om te zien hoe de vrachtvliegtuigen boven de jungle of de Sahara hun luiken openen en dan al die kunstwerken dumpen!" aldus een opgeruimde initiatiefnemer Tijmen van Beelen.
Maar dat het ook wel eens mis kan gaan werd vorige week op pijnlijke wijze duidelijk toen een gorilla in Kenia een brons plastiek van de Drentse beeldhouwer Harmen Dudel op zijn hand kreeg. Het dier moest in het plaatselijke dierenhospitaal worden opgenomen.
Helaas moet ook de bevolking het soms ontgelden. Drie weken geleden kreeg Ngnubu Kpkoka uit Congo, zelf kunstliefhebber, een ingelijste aquarel / mixed media werk van Liesbeth Vreugdenhill op zijn hoofd. Gelukkig kon de Congolees na 2 weken met slechts licht hersenletsel weer naar huis. De Aquarel, voorstellende een boeket tulpen met huilend zigeunermeisje en borduursels, mocht hij mee naar huis nemen en deze heeft nu een prominente plek in zijn hut.

Labels: ,


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]