zondag 12 juli 2009

 

Frisdrank verbod

Den Haag

vanaf maart 2010 zal frisdrank met prik in de Nederlandse horeca verboden zijn.
Nederland probeert hiermee zijn verloren positie als gidsland terug te winnen en is door het verbod koploper in de wereld waar het drastische milieu maatregelen betreft.
Op Europees niveau gaat Nederland hiermee eveneens aan kop zeker nu er ook plannen bestaan om joggen en sporten aan banden te leggen.

"Als we zo doorgaan verstikken we onze planeet totaal met het gevaarlijke broeikasgas CO2." aldus een zegsman van het ministerie die niet met naam genoemd wilde worden.
Dit volgens het ministerie zo gevaarlijke koolzuurgas bevindt zich in ruime mate in de belletjes van frisdrank en limonade met prik, maar verontrustender: het wordt voortdurend door mens en dier uitgeademd. "Sporters verbruiken meer zuurstof en produceren daarmee overeenkomstig meer CO2, en dat moeten we met zijn allen niet willen." zo stelde een politica van groenlinks het afgelopen vrijdag in een debat in de 2e kamer.
De Pvda heeft al een plan in de kast om sporters en dierenbezitters een CO2 uitstoot belasting op te leggen en voor de horeca heeft de partij een motie voor een heffing per flesje / blikje fris.
De frisdrankindustrie is naarstig op zoek naar een alternatief voor het zo gevaarlijke koolzuurgas. Tot de mogelijkheden behoort wellicht Ozon. Bijkomend voordeel is dan dat de vrijkomende belletjes het gat in de ozonlaag helpen dichten.

Labels: , , ,


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]