dinsdag 26 augustus 2008

 

Nieuwe film Yens Beintema flopt

Hilversum

de nieuwe film van regisseur Yens Beintema naar het gelijknamige boek "Okselhaar" van schrijver Bob Flosman, is na twee weken uit de roulatie genomen.

Het omstreden vervolg op "Barstend Eelt" dat in 33 kleine bioscopen en filmhuizen in Nederland draaide, trok volgens de distributiemaatschappij slechts 80 bezoekers, het overgrote deel vrienden en kenissen van de regisseur.

De film volgt het leven van een okselhaar van ontluiken tot uiteindelijke uitval.

"Een prachtige metafoor voor het leven van de mens" volgens producent Said Bayma die een klein eigen vermogen in rook ziet opgaan door het mislukken van de 6 uur durende rolprent.
Bayma, eerder nog van plan het vervolg op Okselhaar ook te produceren ziet nu van verdere samenwerking met Beintema af. "Yens is veel te veel afgeweken van het boek" zo beklaagde Said zich en deze kritiek wordt gedeeld door Flosman, die inmiddels werkt aan het vervolg op "Okselhaar". Met de roman "Oorsmeer" zal de trilogie "Zweet" en daarmee het magnum opus van Bob Flosman voltooid zijn.

Flosman was helaas niet voor commentaar beschikbaar, volgens zijn uitgever heeft hij zich teruggetrokken in het oude huis van Wim Sonneveld in Frankrijk om in alle rust zjn roman af te maken.

Labels: , ,


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]