donderdag 26 juni 2008

 

Schaduwzijde van de zon.

Uiterst nauwkeurige berekeningen door een groep astronomen van de faculteit sterrenkunde van de universiteit van Moskou doen een heel nieuw licht schijnen op de bouw van ons zonnestelsel en daarmee het gehele universum.
Volgens de groep blijkt uit de berekeningen dat de zon aan de achterkant een schaduwzijde heeft, vergelijkbaar met de achterkant van de maan.
Friedhov Medvelev, hoofd van de faculteit, kwam op het idee door de popsong "The dark side of the moon" van de Engelse Rockgroep Pink Floyd.
Medvelev beredeneerde dat in vergelijking met de maan de zon wellicht ook een zijde heeft die vanaf de aarde nooit te zien is.
De berekeningen staven deze opvatting en het wordt zelfs waarschijnlijk geacht dat er op de achterkant van de zon leven mogelijk is.
Medvelev en de zijnen zijn nu bezig fondsen te werven voor een expeditie naar de zon. Verwacht wordt dat er in 2012 een bemande vlucht naar de zon zal plaats vinden.
De Nasa heeft zeer grote belangstelling voor het project en de Amerikanen hebben zelfs al plannen om de achterkant van de zon te kolonialiseren.

Labels: ,


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]