vrijdag 16 mei 2008

 

Bill Markovsky overleden

Boston

Afgelopen weekend is na een kort ziekbed op 81 jarige leeftijd Bill Markovsky overleden.
De vegetarier Markovsky, die een natuurlijke dood stierf, werd in de jaren 70 van de vorige eeuw op slag beroemd en kreeg een vermelding in het Guiness Book of world records toen hij in een periode van drie maanden een Cessna vliegtuigje oprookte.
"Pap had gelezen over een man die een vliegtuig had opgegeten en wilde ook iets dergelijks doen. Hij rookte in die tijd veel marihuana en op een dag leek het hem goed mogelijk om in plaats van deze drug fijngemalen vliegtuig onderdelen aan zijn joints toe te voegen.." aldus zijn dochter Mariska.
Vooral de plastic onderdelen smaakten Bill goed maar de lichte metalen zoals aluminium en magnesium, die veel gebruikt worden in de vliegtuigbouw, bleken vaak te fel te branden met alle gevolgen van dien.
Bills baard en lange haar ( in die tijd een veel voorkomend kapsel ) moesten het ontgelden en de schuur naast zijn huis brandde tot de grond toe af.
"Met het overlijden van Bill is een markante figuur heengegaan die we niet licht zullen vergeten" zo een van zijn vrienden, de 75 jarige piloot Hank Modderburst op de druk bezochte afscheidsceremonie waar muziek uit de film "Up in Smoke" van Cheech & Chong ten gehore werd gebracht.

Labels: ,


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]