zondag 14 oktober 2007

 

Temperatuur allergie

Lima,

In het Peru van 2007 is temperatuur allergie een groeiend probleem.
Nu de welvaart in het Zuid Amerikaanse land stijgende is, komen ook de daarmee samenhangende "welvaartsziekten" zoals vetzucht en allerlei allergieën er steeds vaker voor.
Door de opwarming van de aarde als gevolg van het zogenaamde broeikas effect, is de temperatuur in het Andes gebergte aan het stijgen. De daar levende Indianen hebben regelmatig last van allerlei allergische reacties die het best te vergelijken zijn met wat men hier in West Europa vooral kent als een verkoudheidje. De symptomen zijn een rillerig gevoel, niesbuien, snotteren en tranende ogen. Virulogisch onderzoek heeft aangetoond dat het hier niet om influenza of aanverwante virussen gaat. Onderzoekers van de universiteit van Lima hebben dan ook geconcludeerd dat hier sprake is van een nieuw fenomeen: temperatuur wisselings allergie.
Medio jaren 80 hebben studenten in Noord Canada overigens soortgelijke verschijnselen geconstateerd bij Eskimo´s maar ze dachten toen dat de Eskimo´s gewoon een beetje verkouden waren en besteden er verder weinig aandacht aan.

Labels: , ,


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]