vrijdag 7 september 2007

 

Piloot drukt op verkeerde knopje...

Honduras
Een piloot van een Hondurese luchtvaartmaatschappij heeft voor grote opwinding gezorgd op vliegveld Toncontín, het belangrijkste vliegveld van Honduras bij de hoofdstad Tegucigalpa.
De man die indruk wilde maken op een van de stewardessen drukte "per ongeluk" op een verkeerd knopje waardoor tijdens het opstijgen de opblaasbare noodglijbanen aan de zijkanten van zijn Boeing 717 uitrolden en opgeblazen werden.
De luchtverkeersleiders in de toren lagen krom van het lachen toen ze het zagen gebeuren. "De kist kwam net los van de baan toen plotseling die glijbanen uitrolden! Waanzinnig, zo'n idioot gezicht, net iets voor in een lachfilm!" aldus de plaatsvervangend chef luchtverkeersleiding.
"Echt weer iets voor Fernandeo! Altijd in voor een geintje!" was de reactie van een collega piloot die beweerde ooit als co-piloot van Fernandeo Diaz meegemaakt te hebben dat deze met een volgeladen jumbo-jet een looping probeerde te maken.

Het vliegtuig bleef gelukkig in de lucht en de passagiers kwamen met de schrik vrij toen het toestel een kwartier later een geslaagde noodlanding maakte op een weiland 40 kilometer van de hoofdstad.
Diaz is voor onbepaalde tijd geschorst. Technici van Boeing zijn een onderzoek gestart omdat het uitrollen van de glijbanen tijdens een vlucht in principe onmogelijk zou moeten zijn.

Labels:


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]