zondag 15 juli 2007

 

Problemen groene stroom.

In Nederland is een groeiend aantal mensen dat zich aan heeft gemeld voor z.g. groene stroom, stroom die dus bijvoorbeeld is opgewekt door windturbines, biomassa centrales of waterkracht centrales.
De energie leveranciers voeren een stevige pr campagne om deze groene stroom aan de man te brengen en dat lukt. Veel huishoudens hebben een contract getekend voor de levering van deze stroom maar steeds meer mensen komen hiervan terug omdat deze groene stroom niet bij hun interieur zou passen.
Mevrouw Feltman uit Groenlo bijvoorbeeld had juist haar hele huis opnieuw ingericht waarbij rode en oranje kleuraccenten de toon en de sfeer bepalen. Ze is nu erg ontevreden met de groene stroom die contrasteert met de rest van haar interieur.
"Het vloekt behoorlijk" is haar reactie.
Ook Karel Hoedeman uit Opmeer heeft sinds 3 maanden groene stroom. Maar terwijl Karel de kleur van de stroom geen bezwaar vindt in zijn geel met bruine interieur, is bij hem de manier waarop de stroom het huis binnenkomt een doorn in het oog.
"Volkomen oncreatief: het gaat via de bestaande bedrading. Ik had van Eneco wel wat meer innovatie verwacht." zo stelt de 48 jarige Opmeerse kunstenaar.
Hoedeman heeft zelf al een aantal ontwerpen gemaakt voor bekabeling, stopcontacten en stekkers speciaal voor groene stroom. Hij zoekt nog een producent.
Eneco, Nuon en Essent waren helaas niet voor commentaar beschikbaar, maar volgens een woordvoerder van het ministerie is het probleem bekend en wordt er naar een oplossing gezocht.
De PvdA en SP hebben al kamervragen klaarliggen.

Labels: ,


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]