vrijdag 27 juli 2007

 

Ongeluk met ziekenauto´s

Johannesburg,
In Zuid Afrika is een van de ernstigste ongelukken uit de geschiedenis gebeurd.
Maar liefst 79 ziekenauto´s knalden op elkaar.
Het ongeluk begon om 10 over 8 ´s morgens, toen in de ochtendspits een ambulance op de snelweg in een slip raakte en tegen de vangrail aan knalde. De lichtgewonde bestuurder wist via de mobilofoon hulp van zijn thuisbasis in te roepen. Het ambulancebedrijf stuurde meteen 2 ambulances op weg; één om de gewonde collega te gaan helpen en een tweede om de taak van de eerst verongelukte ambulance over te nemen.
Tien minuten na vertrek kwamen de 2 ziekenwagens bij de plaats van het ongeluk aan en, alsof er een vloek op de plaats des onheils rustte, daar aangekomen raakten ook deze twee in een slippartij verzeild. De twee wagens raakten met elkaar in botsing en knalden vervolgens precies op de eerste wagen.
De ziekenbroeders waren gelukkig slechts lichtgewond en riepen hulp in van andere ziekenwagens die merkwaardig genoeg ook weer in het ongeluk betrokken raakten.
Aangetrokken door al het tumult, verzamelde zich snel een menigte van duizenden toeschouwers. Er bleven maar ziekenwagens aanrijden die allen op onverklaarbare wijze ook weer verongelukten.
Om kwart over acht ´s avonds, juist toen iedereen dacht dat het ongeluk nu afgelopen was, kwam er volkomen onverwacht nog een ziekenwagen de bocht van de snelweg om en knalde deze vervolgens ook nog in de berg totaal verwoeste ziekenauto´s die daar ontstaan was.
Het blijft een raadsel hoe een ongeluk van deze omvang heeft kunnen plaatsvinden. De Zuid Afrikaanse regering stelt een onderzoek in. Volgens de politie in Johannesburg rijden veel ziekenbroeders zonder rijbewijs.

Labels:


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]