vrijdag 25 mei 2007

 

Zwitserse precisie wandelstok

Basel
Het Zwitserse bedrijf Swalk heeft op de internationale wandelbeurs in Frankfurt een nieuwe serie wandelstokken gelanceerd.
De "Swiss Walking Sticks" zoals het bedrijf ze noemt zijn een poging van Swalk om een graantje mee te pikken in de Nordic Walking rage. De sticks worden in het hogere prijssegment geplaatst en onderscheiden zich door hun constructie en materiaalgebruik.
Zoals alles wat uit Zwitserland komt zijn ze met Zwitserse precisie gemaakt.
Swalk is al sinds 1871 een toonaangevende producent van wandelstokken.
Tot ver in de jaren 80 van de vorige eeuw produceerde men voornamelijk de klassieke houten wandelstok, veelal voorzien van mooie handgesneden ornamenten. Een nevenactiviteit van het bedrijf bestond in die jaren uit de fabricage van koekoeksklokken.
Jurgen Heinel, achterkleinzoon van de oprichter van het bedrijf was de man die in 1985 het roer omgooide en naast de klassieke wandelstok ook skistokken ging produceren.
De reorganisatie die dit met zich meebracht was zo omvangrijk dat het bijna het einde van de klassieke Zwitserse wandelstok betekende.
Alle machines voor houtbewerking werden per ongeluk weggegooid en vervangen door ultramoderne, computergestuurde frees- en draai-banken en machines voor het verwerken van kunststoffen.
De Ski stokken van Swalk onderscheiden zich door hun ongelooflijk precieze constructie.
"Voor ons was de stap naar de Swiss walking sticks een volkomen logische," deelde Heinel de aanwezige pers mee als afsluiting van zijn introductiespeech.
"Alle know how was in de onderneming al aanwezig." besloot de gedreven ondernemer die in zijn vrije tijd horloges repareert.

Labels: ,


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]