vrijdag 11 mei 2007

 

Nordic Walking niet zonder gevaar!

Akersloot

Louelle ter Welde, initiatiefneemster van de Nordic Walking Associatie Nederland, de NWAN, waarschuwt in een artikel in het blad Nordwalk tegen niet-originele Nordic walking sticks.
"Alleen sticks met het keurmerk van de NWAN voldoen aan de eisen die er door het ministerie van volksgezondheid aan gesteld worden" betoogt ter Welde.
"De laatste tijd zien we steeds vaker sticks opduiken in winkels als Blokker, Kruidvat, Aldi en Lidl, die absoluut niet aan de eisen voldoen, en dan ook het keurmerk niet dragen. De sticks worden zeer goedkoop aangeboden maar ze missen bijvoorbeeld belangrijke veiligheidsvoorzieningen zoals de Neopreen rubberen dopjes onder aan de stootrandjes van de punten. Ook zijn de handgrepen vaak van een inferieur materiaal waardoor de kans op een verkeerd gebruik, met alle gevolgen vandien voor de lichaamshouding, toeneemt." zo vervolgde de gedreven Akerslootse onderneemster fel haar betoog. "Klachten als RSI en GVS zijn zeer wel mogelijk bij gebruik van deze producten. Dat hebben we in het begin ook bij de originele uit Noorwegen geïmporteerde sticks gezien, toen de eerste Nordic walking pioniers zonder begeleiding of cursus zomaar volkomen onvoorbereid wat gingen lopen met de sticks. Levensgevaarlijk! We gaan het ministerie nu vragen om stappen te ondernemen tegen deze niet door de NWAN goedgekeurde sticks, in ieder geval dat er een verbod komt om ze onder de naam Nordic walking sticks op de markt te brengen. Als het ministerie niets doet, stappen we naar de rechter" besloot ter Welde.
Op het ministerie was helaas niemand voor commentaar beschikbaar, maar navraag bij de juridische afdeling van Blokker leerde dat men daar een proces niet afwacht en dat de sticks vanaf heden onder de naam "Swedisch walking sticks" verkocht zullen worden in alle filialen van de keten. Verwacht wordt dat Kruidvat soortgelijke maatregelen zal nemen en bij de Lidl werden al goedkope sets "Danish walking sticks" in het schap gesignaleerd voor 19,95.

Labels:


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]