dinsdag 8 mei 2007

 

Heelal kleiner dan tot nu toe werd aangenomen

Astronomen van de universiteit van Montevideo hebben en revolutionaire theorie opgesteld waaruit zou blijken dat het heelal veel kleiner is dan tot nu toe werd aangenomen.
Volgens de theorie, die de relativiteitstheorie van Einstein op haar grondvesten doet wankelen, is de grootte van het totale heelal slechts 10 millimeter.
 
Mario de Fuento, leider van het team van astronomen dat zich sinds 1986 met de ontwikkeling van deze theorie bezig houdt, vertelt hoe eenvoudig men uiteindelijk tot het inzicht is gekomen: "Als je gemakshalve de ons bekende dimensies van ruimte, te weten lengte, hoogte en breedte, weglaat dan past de totale hoeveelheid materie waaruit het heelal bestaat makkelijk in een balletje ter grootte van een knikker." Tegenstanders van de theorie stellen dat het "gemakshalve" weglaten van de ruimte dimensies wel erg makkelijk en kort door de bocht is maar de Fuento beargumenteert dat het overgrote deel van de ruimte leeg is.
"Zowel op macro niveau ( het heelal, red. ) als op micro niveau ( atomen, electronen, quarks etc., red. ) is de ruimte vrijwel 100% leeg" zo stelde de Zuid-Amerikaanse geleerde onlangs in een interview in Science.
Verder stelt hij dat de ruimte dimensies een illusie zijn. Dit is volgens hem ook een verklaring van het z.g. Quantum mysterie waarbij deeltjes zich op meer dan 1 plek tegelijk kunnen bevinden.

Labels: ,


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]