zaterdag 21 april 2007

 

Hergebruik Senseo pads

Studenten van de TU Delft hebben ontdekt dat het poeder van gebruikte Senseo pads een uitstekend alternatief is voor cement.
Na een simpele chemische bewerking verandert de molecuulstructuur van de gebruikte koffie zodanig dat er een uiterst stabiel bouwmateriaal overblijft.
Het procedé bestaat eruit dat de pads in een speciaal mengsel van wijn, sigarettenpeuken en pizzaresten worden geweekt en uitgekookt. Dit tipje van de sluier over het procedé, dat de jonge technici schoorvoetend prijsgaven, geeft meteen aan hoe ze op het idee zijn gekomen. "We kregen de vuilnisemmer bijna niet meer leeg nadat we alle rommel van een feestje er een week in hadden laten zitten. De inhoud was totaal versteend." zei Bjorn Veldkamp, één van de uitvinders.
"Nu de opmars van de pads niet meer te stuiten is, zien wij goede mogelijkheden tot commerciële exploitatie van ons procedé." liet een andere vierdejaars weten. "We hebben een starters subsidie aangevraagd om een bedrijf op te richten. Een naam hebben we al: ConcretePad."
De Nederlandse Cementindustrie volgt de ontwikkelingen op de voet en ook uit het buitenland is belangstelling voor de vinding.

Labels:


Reacties:
Ik heb hier inderdaad al van gehoord, het idee is al ouder, want gewone koffie kan de afvoer danig verstoppen.
 
Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]