vrijdag 20 april 2007

 

Brandstapel weer terug

In de Verenigde Staten doet zich een welhaast on-hedendaags probleem voor.
Toenemende vetzucht van de Amerikanen en het daaruit voortvloeiende overgewicht zorgen voor een letterlijk uitdijende bevolking. Dit leidt al jaren tot een toename van allerlei nare ziektes zoals diabetes, hartkwalen en adervervetting om er maar een paar te noemen. Daarbij komt dat de dikkerds vaak niet meer in een normale auto passen en dat er in huis allerlei dure aanpassingen moeten plaatsvinden.
Een van de problemen waar men in Amerika nu veelal tegenaan loopt is dat de maat van een overleden vetzuchtige zo buiten ( de normale ) proporties valt dat deze niet in een standaard kist past.
Velen hebben al 2 of meer graven naast elkaar moeten kopen omdat ze anders niet begraven konden worden.
De uitgedijden maten soms wel 1 meter of meer in de breedte.
Een probleem dus voor veel Amerikanen, maar het echte probleem zit hem bij degenen die niet begraven maar gecremeerd wensen te worden: de ovens der Amerikaanse crematoria zijn eenvoudigweg te klein en dat is dan ook de reden dat de burgemeester Frampton van Strapton in de staat Oregon toestemming heeft gegeven voor het cremeren op een brandstapel. Voorwaarde die de gemeenteraad van Strapton stelt is wel dat de overledene minimaal 150 kilo weegt.
Vanuit alle hoeken van de VS zijn felle protesten gekomen, met name ook uit de hoek van z.g. milieufreaks, maar burgemeester Frampton stelt dat het bijvoorbeeld in India heel gewoon is dat doden op open brandstapels gecremeerd worden.

Burgemeester Frampton, vroeger ijshockey international en lid van de vrijwillige brandweer van Strapton, weegt 152 kilo.

Labels:


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]