dinsdag 14 november 2017

 

Russische inmenging in Nederlandse kunstwereld.

Amsterdam / den Haag  / Moskou

14 november 2017
Volgens verschillende betrouwbare bronnen uit zowel de kunstwereld als de politiek komen er berichten binnen die een al langer levend vermoeden lijken te bevestigen dat er al zeer lange tijd sprake is van Russische inmenging in Nederlandse kunst.

"Het begon allemaal toen een werknemer van de AIVD vermoedens begon te koesteren tijdens  een bezoek aan het Stedelijk museum in Amsterdam.." zo begint Reinout van Alphen, kamerlid voor de VVD.
De niet nader genoemde AIVD medewerker ontdekte in het Stedelijk museum een ongekend grote hoeveelheid kunst waarvan de makers namen dragen als Malevitsj, Kandinsky, Chagall, Lissitzky.
Dit op zich al verdachte feit zette de AIVD persoon, die om begrijpelijke redenen anoniem wil blijven, aan het denken.
Vlakbij het Stedelijk museum deed hij een nog verontrustender ontdekking: in het Concertgebouw is de Russische culturele inmenging ook al een feit: in het programma van de komende maanden vinden daar uitvoeringen plaats van componisten met de wel zeer verdacht klinkende namen als: Moessorgski, Rimski-Korsakov, Sjostakovitsj, Stravinsky en Tjaikovski.

De laatstgenoemde is ook via een balletvoorstelling al in het Amsterdamse Muziektheater binnengedrongen.

Van Alphen is er van overtuigd dat al deze Russische inmengingen maar het topje van de ijsberg zijn en dat het Kremlin via een geheim netwerk van galleries, muziek speciaalzaken, veilinghuizen en theaters deze infiltraties teweeg brengt om zodoende de Nederlandse bevolking cultureel te vergiftigen.

"Ik vraag de verantwoordelijk minister om opheldering, want deze inmenging vormt een rechtstreeks gevaar voor de burgers van ons land! De bevolking moet zelf kunnen beslissen welke kunst men wil zien en horen, zonder buitenlandse inmenging." aldus de verontrustte VVD-er die er aan toe voegt ernstig bezorgd te zijn over Russische inmenging in de acryl en olieverf van bekende Nederlandse merken als Talens en van Gogh.

Labels: , ,


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]